Рома и Фейенорд ще си оспорват трофея в Лигата на конференциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жозе Моуриньо излъга Лестър, нидерландците удържаха 0:0 в Марсилия

Рома победи с 1:0 Лестър в мач-реванш от 1/2-финалите на Лигата на конференциите и с общ резултар 2:1 се класира на финала, където ще срещне Фейенорд, който пък удъръжа 0:0 срещу Олимпик Марсилия и продължава след 3:2 в първия мач.

На “Стадио Олимпико” мачът започна с претенции за дузпа от страна на гостите, но реферът бързо охлади надеждите им. В 8-та минута Пелегрини изпълни отлично пряк-свободен удар, но Каспер Шмайхел се намеси феноменално и спаси.

Само три по-късно обаче “вълците” откриха резултата. Пелегрини се зае с изпълнение на корнер, който намери перфектно Тами Ейбрахам в наказателното поле и той с глава засече за 1:0. Така с 9-ия си гол в 12 мача в Европа този сезон англичанинът влезе в топ 10 на вечните голмайстори на Рома в европейските клубни турнири.

След почивката и двата отбора заиграха припряно и без да създават много голови възможности. Една от най-сериозните беше в 80-та минута, когато Залевски имаше пространство в наказателното поле, но ударът му беше блокиран от бранителите на английския тим.

Първото полувреме в Марсилия донесе няколко интересни ситуации, като до 21-та минута домакините вече можеше да водят в резултата, но Дмитри Пайе на два пъти пропусна отлични възможности за гол.

Пет минути преди почивката Гуус Тил пропиля единственото добро положение за Фейенорд след като изстрелът му беше блокиран от защитник. През второто полувреме и двата отбора се разиграха, но без да стигнат до гол. В 47-та минута Синистера беше спрян по невероятен начин от Манданда.
Рома и Фейенорд ще си оспорват трофея в Лигата на конференциите 1
В 65-та минута гостите поискаха и дузпа, но такава не беше отсъдена. Траунер също имаше възможност да вкара за нидерландците в 67-та минута, но топката профуча покрай гредата. Към края на срещата Лирола и Салиба можеха да пратят мача в продължения, но също не бяха точни пред гола.