Рома продава двама, за да изглади бюджета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Финалистите в Лига Европа са принудени да продадат двама от ключовите футболисти

Рома е принудена да намери 40 милиона евро до 30 юни, за да изглади финансовите книги и да изпълни изискванията на финансовия феърплей, така че най-лесният начин е да продаде двама от футболистите си – Тами Ейбрахам и Рожер Ибаньес.

Финалистите в Лига Европа записаха сериозни загуби през последните две години и поради техния отрицателния финансов баланс, сега са задължени да изпълняват финансовия феърплей и тъй като клубът няма твърде много пари, от което се оплака и Жозе Моуриньо, той е принуден да продаде някои от най-добрите си играчи.

В “Corriere dello Sport” вече съобщиха, че Ейбрахам и Ибаньес, които са сред най-конвертируемите футболисти, е много сигурно, че ще бъдат продадени, така че клубът да генерира приходи и да ги депозира, за да не се сблъсква с допълнителни проблеми по отношение на изпълнението на финансовите разпоредби.

Висшата лига е най-вероятната дестинация и за двамата, като сериозен интерес проявяват редица клубове от английския елит, а в следващия половин месец ще може да се очакват конкретни предложения.