Рома с победа за честта си срещу Ман Юнайтед в 5-голово шоу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" ще спорят с Виляреал за трофея в Лига Европа

Рома записа успех с 3:2 при домакинството си на Манчестър Юнайтед в среща реванш от 1/2-финалите на Лига Европа. “Червените дяволи” обаче се класираха на финала с общ резултат 8:5, тъй като разгромиха своя съперник преди седмица на “Олд Трафорд”.

Тазвечершният двубой в Рим предложи много емоции на феновете, като Юнайтед имаше аванс от гол на почивката, но цели четири попадения паднаха през втората част и тимът на Пауло Фонсека се поздрави с успеха.

Въпреки солидния аванс от четири гола след първия мач, наставникът на гостите Оле Гунар Солскяер заложи на почти всичко най-добро. Дони ван де Беек получи шанс за изява като титуляр в средата на терена. Нидерландецът си партнираше с Фред в центъра на полузащитата, а по-напред действаха Погба, Бруно Фернандеш и Грийнууд, докато на върха на атаката бе Единсон Кавани.

В 20-ата минута “червените дяволи” имаха отличен шанс да открият резултата, но техничен удар на Единсон Кавани срещна напречната греда. Шест минути по-късно уругвайският нападател отправи опасен шут, но вратарят на домакините Миранте спаси.

В 39-ата минута Единсон Кавани този път намери мрежата. Уругваецът получи добро подаване от Фред и с мощен удар не остави шансове на стража на вълците – 0:1. Малко след попадението Рома можеше да изравни, но удар на Мхитарян бе спасен от Давид де Хеа.

На полувремето Солскяер реши да направи промени в защита, като замени Уан-Бисака и Шоу с Алекс Телес и Брендън Уилямс. Това оказа негативно влияние на представянето на отбора в отбрана. В 57-ата минута Педро комбинира с Един Джеко и босненецът прати топката в мрежата – 1:1.

Три минути по-късно “вълците” поведоха с попадение на Браян Кристанте, който с прецизен удар изненада Давид де Хеа – 2:1.

В следващите минути домакините продължиха да нападат и да тръсят трети гол. Един Джеко и Педро обаче направиха пропуски, а в 68-ата минута Единсон Кавани вкара с глава за 2:2 и уби интригата на “Стадио Олимпико” що се отнася до крайния победител в сблъсъка.

В 74-ата минута Мхитарян нямаше късмет, тъй като ударът му срещна гредата, а след това Джеко стреля в аут. Девет минути по-късно Рома заслужено излезе напред в резултата. Резервата Никола Залевски се разписа с удар от воле от 10-на метра след отлично центриране на свой съотборник – 3:2.

До края на двубоя нов гол не падна и “червените дяволи” достигнаха до финала на Лига Европа, в който ще се изправят срещу испанския Виляреал, който елиминира Арсенал след нулево равенство в реванша в Лондон.