Роналд Куман: Мечтая да водя Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман отказа да поеме Барселона в началото на годината, преди “каталунците” да назначат Кике Сетиен за старши-треньор. Легендата на нидерландския футбол обаче заяви, че би искал един ден да поеме Барселона.

Той не е приел да поеме “блаугранас”, тъй като е искал да спази обещанието си да води националния тим на своята страна на Европейското първенство, но пък първенството бе отложено и ще се проведе през 2021 година.

“От Барселона ми се обадиха, като клубът ми предложи позицията на старши треньор. Въпреки това моето желание бе да остана начело на Нидерландия, тъй като направих обещание да водя отбора на Евро 2020. Доволен съм от работата в националния отбор, сега това е най-важното”, коментира Куман.

“В договора си имам клауза, според която мога да напусна след Европейското първенство, но на този етап не искам да мисля за това”, добави той.

“Всички са наясно, че мечтая да оглавя Барселона. Надявам се, че след време ще имам такава възможност. Всичко зависи от резултатите и успеха като треньор. Нужен е много опит, за да тренираш отбор като Барселона”, добави още Роналд Куман.

Като футболист Роналд Куман играе шест сезона за Барселона между 1889 и 1995 г. Той е печелил титлата на Испания 4 пъти с “каталунците”, а през 1992 г. става носител и на Купа на европейските шампиони с “блаугранас”.