Роналдо и две дузпи спасиха Ювентус срещу Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус завърши наравно 2:2 срещу Аталанта у дома в двубой от 32-рия кръг на италианската Серия “А”. И двете попадения за “бианконерите” отбеляза Кристиано Роналдо от дузпи, а за Аталанта се разписаха Дуван Сапата и Руслан Малиновски.

Спечелената точка бе ценна за Ювентус, тъй като “старата госпожа” увеличи аванса си на осем пункта пред втория Лацио и тимът на Маурицио Сари е все по-близо до титлата.

Аталанта започна по-добре мача и можеше да открие резултата в 6-ата минута, но ударът на Сапата бе неточен. Шест минути след това Йосип Иличич стреля покрай вратата на “бианконерите”. Аталанта заслужено поведе в резултата в 16-ата минута, когато Папу Гомес и Сапата комбинираха помежду си, а последният завърши атаката с прецизен изстрел за 0:1.

В 33-ата минута Паоло Дибала шутира неточно, а малко след това Иличич пробва да изненада Войчех Шчесни, но след рикошет в Матюиди нямаше опасност за вратаря на домакините. Така резултатът на почивката бе 1:0 в полза на гостите от Бергамо.

Десет минути след подновяването на играта Ювентус получи дузпа, след като удар на Дибала се отби в ръката на Мартен де Роон. Звездата на домакините Роналдо застана зад топката и не сбърка от бялата точка за 1:1.

В 80-ата минута тимът на Аталанта поведе за втори път в срещата. Гостите направиха много добра атака, която бе завършена с мощен удар от резервата Роман Малиновский – 1:2.

Четири минути по-късно Дъглас Коста шутира към вратата на съперника, но Голини нямаше проблеми да спаси. В 89-ата минута Ювентус получи втора дузпа в мача за игра с ръка на Луис Муриел в наказателното поле. Зад топката отново застана Кристиано Роналдо, който бе безгрешен и изравни резултата – 2:2.

По този начин двубоят в Торино завърши наравно 2:2. Със спечелената точка на “Алианц Стейдиъм”, отборът на Аталанта събра актив от 67 пункта. Бергамаските останаха на точка зад втория Лацио и на 9 пункта зад лидера Ювентус при оставащи шест кръга до края на сезона.