Роналдо получи поредна награда в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на „бианконерите“ беше избран за Футболист №1 на Серия „А“  за втора поредна година

Звездата на шампиона Ювентус Кристиано Роналдо получи поредно признание в Италия. Нападателят на „бианконерите“ беше избран за Футболист №1 на Серия „А“ за втора поредна година в анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти.

Португалецът спечели приза в дебютния си сезон с Ювентус през 2019 година, а през миналата 2020-а наградата не се връчи заради пандемията от коронавирус.

Роналдо имаше ключова роля за деветата поредна титла на „бианконерите“ в Италия през миналия сезон, реализирайки 31 гола в 33 мача.

„Беше странна година, която никой не би поискал, но в персонален план и на клубно ниво бе позитивна за мен, защото станахме шампиони“, заяви Роналдо пред Sky Sport Italia.

„В началото бе трудно да играем пред празни стадиони, но нашата цел бе да печелим и го направихме. Аз съм щастлив и късметлия. Постоянството, увереността, работната етика и страстта – това са всички тайни, които ми позволяват да продължа да играя. Чувствам се мотивиран. Трябва да си така всяка година, защото в противен случай няма да печелите на 34, 35, 36 или 40 години”, каза още португалецът на церемонията.