Роналдо се развихри и донесе победата на Левски над Пирин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с успех в контролната среща, изиграна в Самоков

Левски победи с 2:1 Пирин (Благоевград) в контролна среща, изиграна в Самоков. Главното действащо лице беше едно от новите попълнения на “сините” – Роналдо, който вкара и двете попадения за своя клуб.

Левски започна отлично срещата и още в 4-та минута откри резултата. Две нови попълнения комбинираха по перфектен начин като Ивелин Попов изведе Роналдо сам срещу Марио Кирев, а бразилецът хладнокръвно реализира.

Само две минути след това бразилецът вкара и втория си гол. Филип Кръстев продължи към Анте Блажевич по десния фланг, а хърватинът центрира на близката греда, където Роналдо беше точен с глава.

В 31-ата минута Пирин стигна до първото си по-опасно положение, след като центриране на Андрей Йорданов бе избито от Цунами малко пред голлинията.
Роналдо се развихри и донесе победата на Левски над Пирин 1
Логично, “орлетата” засилиха натиска си след този епизод и осем минути по-късно намалиха изоставането си.  Станоев напредна в половината на столичани и с красив изстрел по земя прати топката в долния десен ъгъл.
Роналдо се развихри и донесе победата на Левски над Пирин 2
В 51-ата минута Левски беше близо до трети гол, като отново Роналд беше в центъра на опасността. Той се възползва от грешка на Венцислав Бенгюзов, след което нахлу в наказателното поле и подаде по земя към Билал Бари, но той стреля неточно.

Седем минути преди края на срещата Пирин имаше добра възможност за изравняване на резултата, но удар на Петър Занев от пряк свободен удар се спря в стената в синьо.

Фото: СтартФото