Роналдо се страхува да се върне в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В началото на този месец Долорес Авейро – майката на Кристиано Роналдо, прекара инсулт. Това бе и причината, с разрешението на клуба, португалецът да се прибере вкъщи, за да прекара няколко дни с нея. 

След медицинска намеса майката на звездата беше изписана от болницата, но Кристиано остана в Португалия заради друг важен повод – рожденият ден на сестра му.

За разлика от Неймар, нападателят на Ювентус не пропусна срещи, тъй като  Серия А е спряна.

Вече се разбра, че цяла Италия е под карантина и в страната са регистрирани повече от 12 хиляди случая. Коронавирусът се оказа по-силен от футбола, затова и дори празните трибуни не помогнаха.

След като приключи с всичките си дела в родината, Кристиано беше решил да се върне в Ювентус, въпреки, че полетите в Европа вече са ограничени. Той обаче успя да получи специално разрешение от властите на Португалия и Италия, за полет с частен самолет, което е изключение от общите правила.

Малко преди заминаването на Ронадло за Торино, се появи информация, че в Даниеле Ругани е дал положителна проба за коронавирус. Защитникът на Ювентус се превърна в първият футболист от Серия А, който официално е заразен с коронавирус.

Той вече е приет в болница, където лекарите следят здравословното му състояние. Самият играч твърди, че се чувства добре: „Искам да успокоя всички, които се притесняват за мен. Добре съм. Следвайте правилата, за да предпазите себе си и своите близки – това е единственият начин да победим вируса. ”

Ругани твърди, че симптомите му на коронавирус са се появили след мача с Интер. Тогава седял близо до Кристиано в съблекалнята на Ювентус, затова и Кристиано решил да остане в Португалия.

В момента звездата се намира в къщата на майка си и не планира да се връща на мястото на клуба.

Кога Роналдо ще се завърне в Ювентус

В сряда Ювентус направи изявление: „Роналдо не взе участие в днешната тренировка. Той се намира на остров Мадейра поради спешната ситуация, свързана с пандемията от коронавирус. ”

Възобновяването на мачовете от Серия А трябва да се случи на 3 април. Именно по това време се очаква и  Кристиано да се завърне в клуба. Въпреки че има голяма вероятност италианският шампионат изобщо да не се играе.

В момента той е спрян за месец и не се знае какво ще се случи след това.

Коронавирусът нанесе сериозен удар върху футбола

Разбира се, не всички играчи от Серия А напуснаха Италия, както направи Роналдо. Някои останаха в страната и дори помагаха в борбата с коронавируса.

Например полузащитникът на Ювентус Федерико Бернардески, който откри фонд за помощ на жителите на Торино.

View this post on Instagram

Ciao, sono Andrea Petagna e gioco in Serie A nella Spal. Ho avuto la fortuna di trasformare la mia passione nel mio lavoro e di guadagnare tanti soldi. Oggi più che mai sento la necessità di aiutare chi ne ha bisogno. Per questo ho creato #NonLasciamoIndietroNessuno, perché in Italia non ci possono essere pazienti di seria A e pazienti di serie B. Chiunque è a rischio, di qualsiasi età, DEVE ESSERE SALVATO. Ho deciso di aprire una campagna crowdfunding legata agli Ospedali Pubblici Italiani. Il primo che aiuteremo sarà il Niguarda di Milano che ha bisogno di 5 postazioni di rianimazione del valore totale di 350 mila euro. Andate subito al link in BIO e donate anche voi, qualsiasi cifra, io l’ho già fatto. Grazie e diffondete #NonLasciamoIndietroNessuno

A post shared by ANDREA PETAGNA (@andreapetagna) on

 

Нападателят на СПАЛ Андреа Петаня пък стартира действия в подкрепа на борбата с коронавируса: „Днес се чувствам както никога досега, трябва да помогна на тези, които се нуждаят. Затова създадох движение за борба с коронавируса. В проблемите, които засягат всички жители на Италия не може да има пациенти от категория А и категория Б ”.

Петания откри краудфандинг компания, в която всеки може да помогне. Всички пари ще бъдат насочени към закупуване на лекарства и подобрения в болниците. Самият Андреа е дарил 35 хиляди евро.