Росен Петров: За мен Гриша Ганчев трябва да остане!
Добави коментар
"Не бях запознат с декларацията на „Офендърс“, не са искали моето разрешение и позволение", разкрива популярният фен на "червените"

Популярният фен на ЦСКА Росен Петров заяви, че не е бил запознат с декларацията пусната вчера от „Офендърс“,  след която бизнесменът Гриша Ганчев обяви, че се оттегля от клуба.

„Първо, искам да поясня, че не бях запознат с декларацията на „Офендърс“. Не са искали моето разрешение и позволение. Прочетох я в медиите. Уточнявам това, защото доста хора ме обвиняват, че ние от „Енимълс“ сме ги подтикнали да атакуват ръководството. Категорично не е вярно. Аз не знаех, че се подготвя такова писмо. Второ, по отношение на трансферната политика не ми е много приятно, но по отношение, че Гриша Ганчев трябва да си отиде и махне, категорично не съм съгласен. Всички искаме ЦСКА да е шампион. Дали има обективни и субективни да не ставаме шампиони вече толкова години, аз не знам. Попитайте ръководството. Дали някой ги притиска – пак попитайте ръководството. Имам си някакви свои съждения, които не са подкрепени с доказателства и факти. Затова не мога да изпадам в подробности”, разкрива Петров пред „Блиц“.

Петров изрази и предположение, че някой пречи на Гриша Ганчев да направи ЦСКА шампион.

“Предполагам, повтарям – предполагам и говоря само от свое име, че някой пречи на г-н Ганчев да направи ЦСКА шампион. Не говоря по оста Борисовата градина – БФС. Говоря за нещо съвсем друго, а не за футболния съюз. Пряк натиск от някого. Има ли го, няма ли го – това са мои съждения. Забележете какво се получава – в момента, в който направим боеспособен отбор, изграден от Ганчев, който показва, че когато имат желание, може да направи голям отбор, започваме да продаваме най-добрите футболисти. Тъкмо се доближим до Лудогорец, тъкмо посегнем към титлата, и нещо се случва.“

„Ако някой ми каже, че Гриша Ганчев е глупак, значи говори фантасмагории. Човек, който 30 години е оцелял и се е издигнал в бизнеса, достигайки върховете, който 30 години е в управлението на спорта и е правил чудеса, значи е успял. А глупавите хора не успяват“, категоричен е Росен Петров.

„За мен лично има някакъв страничен фактор. Не е по оста ЦСКА – БФС, както вече ви казах. Не искам да насаждам мнение, защото нямам никакви доказателства”, добави още той.

“Дали Ганчев ще си тръгне? Няма да си тръгне. Ганчев може да не е спонсор или собственик, но пак ще остане от ЦСКА, защото е фен на ЦСКА. Аз как като фен на ЦСКА да си тръгна? Не мога да го направя.

Питате ме дали реакцията му е първосигнална и плод на емоция. Вероятно. Контактите ми с него са доста ограничени и не сме говорили. Той е бивш спортист и е свикнал да печели. Някой път обаче на всеки човек може да му избият балансите. Аз го разбирам, защото и друг път се е случвало. Малко камъче като вчерашната декларация и г-н Ганчев си изпуска нервите.“

За мен Гриша Ганчев трябва да остане! Той трябва да управлява ЦСКА така, както досега го е правил и най-вече в периода септември – януари миналата година. Видяхте – бум в евротурнирите, влязохме в групите на Лига Европа, Добре вървим в първенството. Взехме отличен треньор, нещата на терена вървят. Надявам се това да продължи, въпреки всичко.”

Добави коментар
Гласувай: