Рожденикът Левандовски се отпуши за първа победа на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полската голова машина отбеляза 34-ия си рожден ден с дубъл

Новият голов ас на Барселона Роберт Левандовски се разписа два пъти, за да осигури първата победа на каталунците в Ла Лига – 4:1 при визитата на Реал Сосиедад в среща от втория кръг на шампионата.

По този начин полският стрелец успя да си направи възможно най-хубавия подарък за своя 34-и рожден ден.

Лева постави началото на така важната за Барса победа още преди да е изтекла и една минута. 18-годишният Алехандро Балде, който изненадващо беше предпочетен за сметка на Жорди Алба, напредна по левия фланг, насочи топката към поляка, който от своя страна я засече с левия крак – 0:1 и първо попадение за най-скъпото лятно попълнение.

Статистиците в Испания пък веднага отбелязаха, че това е най-бързият гол, който Барселона реализира в Ла Лига от 2009 година, както и най-бързото попадение за тима на чужд терен от 2004 година.

Реакцията на баските беше почти мигновена. В 6-ата минута Френки де Йонг загуби владението на топката, позволявайки на домакините да организират контраатака, завършена по най-добрия начин от Исак. Телевизионните повторения показаха ясно, че при шута имаше рикошет в тялото на Ерик Гарсия.

Малко преди средата на втората част Шави Ернандес извърши двойна смяма, включвайки в игра Рафиня и Ансу Фати. Само две минути след появата си на терена бразилецът подаде към испанеца, който пък продължи  към Усман Дембеле, чийто диагонален удар се оплете в мрежата на домакините – 1:2.

Малко след това Левандовски покачи на 1:3 след асистенция на Фати, който пък реализира четвъртото попадение, с което окончателно беше унищожена интригата в дуела.