Русия е първият тест за Белгия към мечтаната европейска титла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят от Група "В" е от 22:00 часа днес в Санкт Петербург

Белгия и Русия се изправят лице в лице днес от 22:00 часа в двубой от Група „В“ на Евро 2020. Световният №1 в ранглистата на ФИФА е формално домакин в мача, тъй като той ще се проведе в Санкт Петербург.

„Червените дяволи“ са сочени за един от фаворитите за спечелване на европейската титла, а днес ще бъде първият им тест по пътя към мечтания успех. Bwin спорт дава коефициент 7.50 за Белгия да спечели в турнира, като само Франция и Италия според букмейкъра имат по-големи шансове за трофея.

Двата отбора имаха съперничество и по пътя си към европейското първенство, тъй като бяха в една група. Белгия направи перфектна кампания с 10 победи в 10 мача, докато „сборная“ загуби само две срещи – именно от тима на „червените дяволи“.

Дмитри Баринов, който получи контузия в спаринга с България, вече е възстановен, а Роман Зобин също е на разположение на Станислав Черчесов.

Селекционерът на Белгия има по-сериозни кадрови проблеми. Звездата на националния отбор Кевин де Бройне все още не е напълно възстановен от контузията, която получи във финала на Шампионска лига, като днес няма да вземе участие в първия мач на белгийците. Аксел Витсел също е аут за битката, а Еден Азар сам призна, че не е на 100% готов, като вероятността да запише игрови минути е минимална.

Winbet онлайн дава коефициент от 1.74 за успех на тима на Роберто Мартинес днес, докато победата на Русия е оценена с 5.00. Равенството има ставка 3.65.

Вероятни състави:

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Денайер, Вертонген, Кастане, Тилеманс, Дендонкер, Караско, Мертенс, Т. Азар, Лукаку

Русия: Шунин, Баринов, Джикия, Семьонов, Фернандес, Зобин, Оздоев, Кузяев, Миранчук, Головин, Дзюба