Добави коментар
Михаил Ткаченко си отиде от този свят на 67 години

Бившият треньор на националния отбор по биатлон на Русия Михаил Ткаченко е починал три дни след 67-ия си рожден ден, съобщава официалният сайт на руския съюз по биатлон.

„Руското семейство по биатлон скърби за смъртта на почетния треньор на СССР и Русия, съдията от международната категория, дългогодишния технически делегат на IBU, бившия треньор на основните и юношеските национални отбори на Русия – Михаил Владимирович Ткаченко,“ написаха на сайта на съюза.

За почти половин век треньорски опит Михаил Владимирович успява да издигне биатлонисти като Иван Черезов, Максим Максимов, Владимир Бехтерев, Владимир Псарьов, Анна Кунаева до ниво национален отбор в някои от най-силните периоди на Сборная.

Руският биатлон загуби един от най-изтъкнатите си треньори 2

Успехът при Ткаченко доста рано – през 1978 година той става личен треньор на Валери Медведцев (тогава още тийнейджър), а шест години по-късно възпитаникът му е коронован за абсолютен световен шампион – първият на планетата, който печели три златни медала в един турнир.

Ткаченко, който от 2014 година се бори със сериозно заболяване, не спира да работи до последните дни на живота си, подготвяйки Уляна Каишева за стартовете от Световната купа.

Руският биатлон загуби един от най-изтъкнатите си треньори 3

„Руският съюз по биатлон изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството и приятелите на Михаил Владимирович “, се казва в сайта на съюза.

Добави коментар
Гласувай: