Рууни: Меси може да спечели седма Златна топка в Юнайтед или Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни би се радвал да види звездата на световния футбол Лионел Меси във Висшата лига. Бившият нападател на “червените дяволи” е на мнение, че Меси би могъл спечели своята седма Златна топка, ако напусне Барселона в посока Манчестър и премине в Юнайтед или Сити.

Смята се, че проблемите на „Камп Ноу“ водят Меси към изхода в Барселона, като аржентинецът все повече се разочарова от събитията на и извън терена в Каталуния. Той е обвързан с Барса с договор до 2021 г. и може да прекрати контракта си това лято, за да поеме ново предизвикателство на друго място.

Сити и Юнайтед са част от елитната група клубове, които биха могли да си позволят да привлекат Меси, като същевременно съответстват на амбицията му да се състезава за най-големите награди. Твърди се, че и двата отбора от Висшата лига звучат примамливо за големите футболисти. Бившата звезда на Юнайтед Уейн Рууни, който остава водещият голмайстор на „червените дяволи“ в историята, би се радвал да види Меси в Англия.

Рууни споделя за talkSPORT : „Знам, че той остарява, но е играч, който никой не е виждал преди. Меси има всичко – той може да създава голове, да вкарва голове, да диктува играта и е най-добрият играч на всички времена. Той е единственият играч, който съм седял да гледам и да изпитвам страхопочитание. Меси и Кристиано Роналдо са поставили стандарт, който не мисля, че никога повече ще бъде видян, но за мен Меси е просто на различно ниво.“

Сити изглежда притежава редица силни карти във всяка оферта за примамване на Меси на стадион “Етихад”, като Пеп Гуардиола е работил с аржентинеца преди в Барселона докато Серхио Агуеро е друг забележителен аржентинец в техния състав. Юнайтед, обаче, може да се включи в битката за подписа на Меси и Рууни смята, че аржентинецът ще впечатлява с играчи до себе си като Бруно Фернандеш и Кевин Де Бройне, като има шанса да спечели седма Златна топка.

Рууни, който сега изпълнява ролята на треньор в Дарби, добави за следващия ход на Меси: „Съединените щати не трябва да се имат предвид, защото той е твърде добър. Меси може да играе във Висшата лига и да бъде Играч на годината. Ако си партнира с Бруно Фернандеш и Кевин Де Бройне, той може да спечели седма Златна топка.”