Съдът с важно решение в ущърб на Димитър Бербатов и екипа му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
БФС не призна Конгреса от 18 март 2022 г.

Поредна съдебна инстанция с решение в ущърб амбициите на Димитър Бербатов за президентския пост в БФС, след като 15-ти състав на Софийския апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд от 27 септември миналата година и обяви Конгреса на 18 март миналата година за незаконосъобразен.

След като разгледа и обсъди доводите и възраженията и съобразно данните по делото и приложимите законови разпоредби, САС отчита, че делегатите на мероприятието в НДК не са определени по определения ред, като установява и куп допълнителни нарушения на Устава на родната футболна централа.

Апелативният излиза с решение, че Изпълнителният комитет е разполагал с пълните правомощия да отмени свое решение за свикване на Общо събрание, след като членовете на съюза са уведомени за това.

Така втора съдебна инстанция задраска претенциите на Димитър Бербатов и екипа му за легитимност на Конгреса. През септември миналата година Берба обяви, че Софийски градски съд е решил, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС в срок от един месец.