Съдбата на US Open ще се реши през юни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Провеждането на последния турнир от Големия шлем за годината – US Open, е под въпрос. Организаторите на надпреварата ще решат през юни дали през този сезон ще се проведе Откритото първенство на САЩ.

По програма турнирът е от 31 август до 13 септември. Съществува малка вероятност двубоите в Ню Йорк да се изиграят без публика. Припомняме, че Ролан Гарос и Уимбълдън вече бяха отложени заради пандемията коронавирус. Турнирът във френската столица е преместен за 20 септември – 4 октомври, докато Уимбълдън няма да се проведе този сезон.

Решението на организаторите на Ролан Гарос да насрочат турнира само седмица след края на US Open пък породи доста спорове, тъй като тенисистите ще трябва да преминат на друг континент и да играят на червени кортове за първи път през сезона.

“Има вероятност и да играем без зрители. Към момента ще обсъдим всички възможни решения. Трябва да сме честни и да кажем, че не желаем и не трябва мачовете да се играят пред празни трибуни. Това не би било в духа на тениса. Става дума за здравето и благоденствието на всички, фенове, състезатели и поддържащите екипи на турнира”, заявиха организаторите на US Open.

До момента Ню Йорк пострада най-тежко от пандемията COVID-19 в САЩ, като починалите след заболяване от коварния вирус в града са над 10 хиляди.