google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Срещу Испания ни спасиха пропуските им пред вратата", заяви той

Легендарният италиански треньор Ариго Саки коментира очакванията си от предстоящия финал на Евро 2020 между Италия и Англия.

Според него “Скуадра Адзура” е показала добра игра срещу Испания, но са се видели и някои важни пробойни в тактиката им, който могат да се окажат решаващи на финала.

„Манчини е на прав път, той постигна невероятни неща дотук, но не прибързвайте с фанфарите. Роберто разполагаше с твърде малко време, за да реши проблемите ни трупани с десетилетия. Мачът с Испания нагледно показа, все още изоставаме в доста елементи от играта в сравнение с най-добрите.”

“Спечелихме полуфинала с традиционните си оръжия и с малко късмет при дузпите, които каквото и да си говорим, винаги са били лотария. Но като чист футбол Испания игра по-добре от нас. Те имат 10 полеви футболисти, които могат да участват в организацията на играта, докато при нас не е така.”

“Киелини може би заради възрастта не смее да излиза напред и да пресича атаките в зародиш, така стана и гола на Мората. Спаси ни това, че съперникът нямаше достатъчно класа при завършващия уда, но като постановка на играта стоеше по-добре от нас“, обяви Саки.