Добави коментар
"Срещу Испания ни спасиха пропуските им пред вратата", заяви той

Легендарният италиански треньор Ариго Саки коментира очакванията си от предстоящия финал на Евро 2020 между Италия и Англия.

Според него „Скуадра Адзура“ е показала добра игра срещу Испания, но са се видели и някои важни пробойни в тактиката им, който могат да се окажат решаващи на финала.

„Манчини е на прав път, той постигна невероятни неща дотук, но не прибързвайте с фанфарите. Роберто разполагаше с твърде малко време, за да реши проблемите ни трупани с десетилетия. Мачът с Испания нагледно показа, все още изоставаме в доста елементи от играта в сравнение с най-добрите.“

„Спечелихме полуфинала с традиционните си оръжия и с малко късмет при дузпите, които каквото и да си говорим, винаги са били лотария. Но като чист футбол Испания игра по-добре от нас. Те имат 10 полеви футболисти, които могат да участват в организацията на играта, докато при нас не е така.“

„Киелини може би заради възрастта не смее да излиза напред и да пресича атаките в зародиш, така стана и гола на Мората. Спаси ни това, че съперникът нямаше достатъчно класа при завършващия уда, но като постановка на играта стоеше по-добре от нас“, обяви Саки.

 

Добави коментар
Гласувай: