google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На всички ни е ясно, че Кристиано Роналдо е най-скъпоплатеният футболист на Ювентус. Португалската звезда обаче получава четири пъти по-голямо възнаграждение в сравнение със следващия играч с най-голяма заплата в “бианконерите”. Според „La Gazzetta dello Sport“, това всява раздори в съблекалнята на Ювентус.

Кристиано Роналдо печели по 540 хиляди паунда на седмица, а след него по възнаграждение е защитникът Матайс Де Лихт, който получава по 138 хиляди паунда седмично. Опитните футболисти в състава на Ювентус Гонсало Игуаин и Миралем Пянич пък взимат по 130 хиляди паунда на седмица, докато Пауло Дибала получава по 127 хиляди паунда.

Още при идването на Кристиано Роналдо в Ювентус бе нарушена структурата на заплатите на “Алианц Стейдиъм”, но ефектът „CR7“ привлече глобален интерес и доведе до скок на продажбите на стоки с марката на “старата госпожа”. В някои мачове обаче си личи липса на настроение у играчите на Юве. В съблекалнята на тима ситуацията не изглежда никак розова, защото някои от играчите не са съгласни с огромната разлика във възнагражденията.

Ювентус спечели Серия “А” през този сезон, а тази вечер излиза в последния си мач за сезона в Калчото срещу Рома на собствен терен. След няколко дни пък предстои реваншат на “бианконерите” с Лион в 1/8-финалите на Шампионска лига.