“Сър” Ради Здравков става спортен директор в ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новината по традиция беше обявена от най-влиятелния акционер в тима

Финансовият благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов обяви, че армейската легенда Радослав Здравков ще бъде новият спортен директор на клуба.

“Не може само с млади, трябват и опитни…това футболно клише на футболните хора го знаете всички, та: Добре дошъл отново в ЦСКА на легендата Ради Здравков! ,” написа един от собствениците на Efbet.

“П.С. Сър Ради Здравков ще е спортен директор в ЦСКА въпреки, че е в добра спортна форма все още, допълни Найденов в социалната мрежа Фейсбук, добавяйки обичайното #РОДЕНИВСОФИЯ”

63-годишният бивш национал, който е четирикратен шампион на България – веднъж с Локомотив (София) и три пъти с ЦСКА, е бил начело на дузина български клубове, сред които Локомотив (София), Славия, Локомотив (Пловдив), Черно море и Берое.

ЦСКА 1948 вече обяви привличането на над десет нови попълнения, а през уикенда стана ясно, че начело на дублиращия тим ще застане направилият фурор със Загорец (Нова Загора) – Мирослав Миндев.

Любопитно е да се отбележи, че Здравков работи и като асистент на сегашния наставник на ЦСКА София Любо Пенев. Двамата също така бяха начело на националния тим и Литекс (Ловеч).

През 2015 година пък участвалият на световните финали през 1986 година влиза в щаба на назначения за старши треньор на шампиона Лудогорец – Бруно Рибейро. Между 2017 и 2019 години Здравков води втората формация на Орлите.