Сърбия взе билета за Катар 2022, прати Португалия на бараж!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Западните ни съседи се класираха директно за Мондиал 2022 след обрат в Лисабон

Сърбия сътвори една от сензациите на световните квалификации и успя да спечели група “А”, оставяйки Португалия на второто място в класирането.

Съседите ни постигнаха пълен обрат, за да победят с 2:1 на “Ещадио да Луж” в Лисабон и така директно да се класират за Катар 2022.

Мачът започна ударно за домакините, които откриха след само 120 секунди игра. Ренато Санчес стигна до топката на границата на наказателното поле след грешка в защитата на сърбите и стреля мощно във вратата за 1:0.
Сърбия взе билета за Катар 2022, прати Португалия на бараж! 1
В 9-та минута Никола Миленкович реализира за гостите, но Даниеле Орсато го отмени заради нарушение в атака. Три минути по-късно Душан Влахович отправи отличен удар, който обаче срещна дясната греда.

В 33-та минута гостите все пак изравниха. Душан Тадич отправи не толкова силен удар по посока на Руи Патрисио, който изглеждаше лесен за спасяване, но стражът на Рома направи фрапантна грешка и позволи кълбото да се озове в мрежата му.В 43-та Влахович вкара нов гол за Сърбия, но той също беше отменен заради засада.

След почивката Реначо Санчес потърси втори гол в мача, но стражът на гостите се намеси отлично и спаси. Така се стигна до последната 90-та минута на двубоя, когато Душан Тадич пусна красив пас към Александър Митрович, който с глава реализира победния гол за Сърбия!

Така сърбите финишираха първи с 20 точки, а Португалия ще чака баражите със своите 17 пункта.