Сасуоло победи Рома в голов трилър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голов трилър между двата отбора на "Олимпико"

Сасуоло направи изненадата на кръга до момента, като победи Рома 4:3 при гостуването си на “Стадио Олимпико” в мач от 26-ия кръг на италианската Серия А. Срещата е най-резултатна за сега в кръга, а освен седемте гола бе белязана и от червения картон на Мараш Кумбула за римляните в добавеното време на първата част.

По този начин Рома, който бяха без наказания си треньор Жозе Моуриньо, игра цяло второ полувреме с 10 души. Сасуоло поведоха още до 18-ата минута с 2:0 след две бързи попадения на Арман Лориент. Домакините имаха успеха да се върнат в мача преди почивката с гол на Никола Залевски в 26-ата минута. В добавеното време на първата част обаче Берарди реализира за 3:1 от наказателен удар.

Пауло Дибала върна още едно попадение за Рома в 50-ата минута, но Андреа Пинамонти пак върна аванса от два гола за Сасуоло след асистенция на Лориент, който бе най-добрият играч в мача.

Дълбоко в добавеното време на мача Вайналдум вкара и трети гол за Рома, но не достигна времето за повече и римляните останаха на четвърто място и вероятно ще бъдат изпреварени от Милан утре.

Сасуоло е на 13-а позиция в класирането с равни точки с Монца.