Саутгейт показа самочувствие – всичко било под контрол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на Англия вярва, че по-младите са си взели поука от фиаското в Лигата на нациите

Англия се представя катастрофално в тазгодишното издание в Лигата на нациите и вече изпадна от Лига А.

Въпреки това обаче селекционерът на Трите лъва Гарет Саутгейт остава уверен, че е подходящият човек, който да поведе отбора към успешно световно първенство в Катар.

“Вижте, това е положението и трябва да приема критиките,” заяви бившият бранител. “Мисля, че съм точният човек, който да изведе отбора в турнира.

“Без съмнение, нещата са по-стабилни така. Не смятам, че представянето срещу Италия беше толкова лошо и знам, че подобен коментар ще бъде приветстван с нови критики заради серията от загуби. Но трябва да отделя лятото и обстоятелствата около лятото от този мач.

Запитан дали остава оптимист за предствянето на Англия Катар, Саутгейт каза:

„Да, без никакво съмнение. Играем срещу някои от топ отборите и ще бъдем по-добре подготвени за тях. По-младите играчи ще са си взели поука от тези големи мачове.

“В миналото сме имали серия от контроли или други срещи, след които сме влизали в турнири – за първи път ще участваме на толкова голям форум, и преди това ще сме се изправили срещу толкова класни отбори. Сега знаем нивото, знаем какво да подобрим и ще сме в по-добра позиция предвид качествените съперници“.