Саутхемптън шокира Лестър, Челси с очакван успех над Бърнли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Саутхемптън записа трета поредна победа през 2020 година, след като победи Лестър Сити с 2:1 като гост в мач от 22-рия кръг на Висшата лига. Двубоят ще се запомни най-вече с използването на системата за видео повторения VAR, която отмени три гола на “лисиците”.

Началото на мача за Лестър бе фантастично и по нищо не личеше, че шампионите от 2016 година ще загубят у дома. В 14-ата минута голмайсторът на тима Джейди Варди асистира за попадение на Прат, който не остави шансове на стража на “светците”.  Саутхемптън бързо изравни резултата, след като пет минути по-късно Армстронг отбеляза попадение за 1:1 след асистенция на Шейн Лонг. В края на полувремето пък гол на “лисиците” бе отменен, след като Джейми Варди бе в засада.

Второто полувреме бе равностойно, а в 63-ата минута Саутхемптън получи дузпа. След намесата на VAR обаче 11-метровият наказателен удар бе отменен. Системата за видео повторения се намеси още веднъж, след като отмени попадение на Келечи Ихеначо в 68-ата минута. В 81-вата минута пък Дани Ингс отбеляза поредния си гол през този сезон, за да направи обрата пълен за “светците”. В 91-вата минута феновете на “Кинг Пауър Стейдиъм” се зарадваха, след като капитанът Джони Еванс отбеляза попадение за 2:2. Нова намеса на VAR обаче отмени попадението за “лисиците” и в крайна сметка тимът на Брендън Роджърс загуби срещата.

В друг мач от английската Висша лига този следобед, Челси срази Бърнли с 3:0 у дома. Жоржиньо постави началото на класическата победа на “сините” с попадение от дузпа в 26-ата минута. Английският национал Тами Ейбрахам се разписа за 2:0 в 38-ата минута и Челси имаше комфортен аванс на почивката. Всичко в мача бе решено в 49-ата минута, когато младокът Хъдсън Одой вкара трети гол за ‘сините’. Така Челси запази аванса си от 5 точки пред петия в класирането Ман Юнайтед, който днес разгроми Норич с 4:0 на “Олд Трафорд”