Сега е моментът: Григор Димитров излиза за победа над Карлос Алкарас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитров се завръща на първия си четвъртфинал в Куинс от шест години насам

Григор Димитров се изправя срещу един от най-добрите тенисисти в света в момента – Карлос Алкарас, в среща от 1/4-финалите на турнира в Куинс, подгряващ Уимбълдън. Мачът ще се играе днес не преди 18,30 ч., като българинът има чудесна възможност да победи световния номер 2 и да достигне до 1/2-финалите на турнира, тъй като мачът ще се играе на любимата настилка на Гришо.

Донякъде очаквано букмейкърите фаворизират Карлос Алкарас за победата в мача. Но испанският тенисист има много по-скромен опит на турнирите на трева. Изигравайки едва осмия мач на трева в кариерата си, 20-годишният испанец се справи с Иржи Лехечка в миналия кръг в Куинс.  На старта на турнира пък Алкарас победи трудно Артур Риндеркнех с 2:1 сета.

Григор Димитров показва добър тенис в последните седмици, а в Куинс започна от квалификациите и вече натрупа 4 победи. В 1/8-финалите най-добрият български тенисист се справи с осмия поставен Франсиско Серундоло, като спечели с 2:0 сета. Григор Димитров очевидно е по-опитният от двамата, особено на трева, където има рекорд 39 победи и 29 загуби (включително спечелена титла), докато Алкарас е 6-2 натази  настилка.

Алкарас спечели и двете си предишни срещи с Димитров, включително последния им сблъсък във втория кръг на турнира в Мадрид тази година. Това ще бъде първата среща между двамата на трева. Несъмнено Григор има шансове на любимата си настилка и сега е моментът да запише първа победа срещу Алкарас.