google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Много важна победа за отбора и за страната", заяви Сергей Ребров

Отборът на Украйна постигна първата си победа на Евро 2024, след като надви селекцията на Словакия с 2:1 в оспорван мач. Това бе много важен успех за украинците и те се съвзеха след тежката загуба с 0:3 от Румъния на старта на европейските финали. Днешният мач предложи сериозно предизвикателство за украинските футболисти, които трябваше да правят пълен обрат, за да спечелят. Селекционерът на тима Серхгей Ребров остана изключително доволен от духа, демонстриран от неговите играчи, за да стигнат до обрат и да запишат важна победа за страната.

“Много се радвам за играчите. Реагирахме по чудесен начин, след като допуснахме гол. На полувремето направихме промени на някои неща по отношение на високата преса. Играчите, които се появиха на терена от пейката, ни помогнаха да подобрим играта си. Най-важното е, че показахме нашия дух. Наистина се опитахме да променим резултата и заслужихме успеха”, каза украинският треньор след успеха над Словакия.

“Трябва да се съсредоточим върху следващия двубой, но това беше много важна победа за отбора и за страната. Не съм крещял на почивката, просто имаше нужда да реагираме. Бяхме наясно, че не пресираме достатъчно високо, а само това е нашият шанс. Това казах на футболистите”, заяви Ребров.

В последния си мач от групите на Евро 2024, тимът на Украйна се изправя срещу Белгия. Равенство може да е достатъчно на украинците да стигнат до 1/8-финалната фаза, но те със сигурност ще преследват нова победа.