google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес трябва да се проведе видеоконференция на клубовете на Висшата лига, за да се вземе решение кога и как да продължи сезона в английската елитна дивизия.

Из английските медии се тиражира сензационна идея, според която сезонът в “Премиър Лийг” да се доиграе в Китай, като това е малко-вероятно да се случи.

“Athletic” твърди, че клуб от Висшата лига е отправил нестандартното предложение. Китай вече овладя пандемията и през месец май би трябвало да се поднови първенството в страната. Преди дни се спрягаше и Катар като евентуално място за провеждане на срещите от “Премиър Лийг”.

Китай би бил ентусиазиран домакин, като се има предвид, че страната води жестока пропагандна война, за да помогне на света да забрави как е започнала пандемията на коронавирус, но футболните фенове може би не са толкова доволни от идеята.

Преместването на двубоите от Висшата лига извън Англия ще даде възможност стадионите и базите на клубовете да са в помощ на здравната система в битката с коронавируса, ако има нужда от спешни центрове и полеви болници.

Идеята за провеждането на мачове в Китай би трябвало да бъде обсъдена днес, но пък изглежда малко нереалистична всички 20 клуба да се преместят в далечна Азия.

Друго предложение за продължаване на сезона във Висшата лига гласеше мачове да се играят на 1-2 стадиона, но то не срещна одобрение.