Серхио Рамос – лидерът на Реал Мадрид, който е роден победител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският защитник Серхио Рамос е спечелил всичко във футбола

Докато Серхио Рамос е футболист на Реал Мадрид, “лос бланкос” не могат да бъдат отписани до последния съдийски сигнал или до последния миг, в който имат шанс да спечелят трофей. Сърцатият испанец е спечелил всичко във футбола. Той може да се похвали с невероятен списък от отличия, които много малко играчи в най-великата игра могат да се надяват да постигнат, след като е победил всяко препятствие пред себе си от подписването си за Реал Мадрид през 2005 г. Рамос спечели пет титли на Испания с “Кралския клуб”, както и четири пъти трофея в Шампионска лига.

Няма състезание, на което Рамос е участвал с Реал, и не го е спечелил. Той е триумфирал в Копа дел Рей, Суперкупата на Испания, Суперкупата на Уефа и Световното клубно първенство, откакто пристигна в испанската столица 15 преди години. На международно ниво историята е подобна, като сърцатият защитник се превърна в един от най-великите играчи на Испания, откакто за първи път заигра в тима на “Ла Роха” до 19 години и след това направи своя дебют през 2005 г. преди 19-ия си рожден ден. По това време той беше най-младият играч, представящ Испания повече от половин век, но проявата на вяра от селекционерите на националния отбор беше добре възнаградена.

През годините Рамос спечели Световно първенство с Испания през 2010 г., като също така беше част от два отбора, спечелили Европейско първенство. Той достигна 100 мача за Испания преди седем години и е играчът с най-много мачове за страната за всички времена. Със 175 участия за своята страна, той би могъл да достигне 200 двубоя за Ла Роха през следващите години.

Серхио Рамос - лидерът на Реал Мадрид, който е роден победител 1

Това, което прави Рамос толкова ключова фигура както за националния отбор, така и за Реал, е неговото неумолимо желание за победа и непоколебимият му манталитет. Разбира се, това не го е превърнало в напълно обичана фигура сред феновете на съперниците, но кой би могъл да забрави неговият късен изравнителен гол във финала на Шампионската лига през 2014 г., когато Атлетико Мадрид беше победен от “белия балет” в Лисабон. В този мач, срещу ожесточените си градски съперници, изоставайки след откриващия гол на Диего Годин, с перспективата да бъде спечелена ”Ла Десима”, всяка надежда изглеждаше загубена, но в 93-ата минута Рамос се появи на сцената и сложи край на 12-годишното чакане за европейско злато.

Серхио Рамос - лидерът на Реал Мадрид, който е роден победител 2

Серхио Рамос е попадал цели осем пъти в отбора на годината на УЕФА… какво още има да постигне ?!

С напредването на годините и когато Рамос навлиза в средата на 30-те си години, той не показва никакви признаци на умора. Въпреки колосалните 26 червени картона в кариерата, психическата страна на играта му – разчитането на опасни ситуации, защитното позициониране и головият му нюх – всички тези качества го правят играч от най-високо ниво, докато неговата физика и атлетичност му помагат да се справи с повечето нападатели.

Серхио Рамос винаги е готов да се жертва за отбора без значение дали играе финал в Шампионската лига или мач срещу по-слаб опонент в лигата. За феновете на Реал Мадрид, Рамос е нещо повече – символ на славна епоха в историята и футболист, който е роден победител и представя облика на клуба.