Серхио Рамос: ПСЖ е уникален проект
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Това е клубът, с когото всички се мерят", смята бранителят

Защитникът на ПСЖ Серхио Рамос даде интервю за официалната телевизия на клуба, в което говори за сезона, целите си във френската столица и спомените си с Реал Мадрид.

Предстоящият осминафинал в Шампионската лига ще бъде много специален за андалусиеца, тъй като с екипа на ПСЖ той ще се изправи срещу бившия си отбор.

“Ранните ми спомени винаги са от футболния терен в моя роден град – Камас (в провинция Севиля). Баща ми винаги отсъстваше по работа, а майка ми се грижеше за мен, брат ми и сестра ми. Тя следеше да наблягаме на уроците и да получим добро образование. Определям се като горд патриот. Конете също са ми голяма страст от малък. В момента имам ранчо за развъждане на испански коне.

Винаги ще бъда благодарен на Хоакин Капарос, при когото дебютирах за Севиля на 17-годишна възраст. Този момент е гравиран завинаги в сърцето ми. Ако работиш здраво, в крайна сметка мечтите се сбъдват. Това е професия, която изисква много усилия и отдаденост. Помня онези ранни години с Хесус Навас и Антонио Пуерта. Имахме невероятна и силна връзка. Помагахме си един на друг на терена, беше прекрасно време.”

“Харесваше ми да играя напред, да имам контакт с головете. В моя роден град Камас бях нападател, крило и в центъра на терена, но с течение на годините заради липсата на играчи ме слагаха в защита. В Севиля започнах от десния фланг като бек, но винаги се включвах напред.”

“Имам много спомени с Реал Мадрид. Шампионската лига в Лисабон през 2014-а е наистина незабравима заради моя точен удар с глава в последната минута на финала срещу Атлетико, когато всяка надежда беше загубена. След това трите поредни триумфа в Европа (2016, 2017, 2018) също са уникални спомени. Също така се сещам за първия ми мач, дебютния ми гол срещу Олимпиакос… Това също са емоционални моменти, но ако трябва да запазя само един, това е голът ми в Лисабон за спечелването на първата Шампионска лига.”

“Голът в Лисабон? Това бе ситуация, която бяхме упражнявали в тренировките. С Лука Модрич имахме много добро чувство. На практика сме играчи, които се разбират, без да се гледат. Знаехме, че срещу Атлетико Мадрид можем да ги ударим със статично положение, въпреки че те бяха много стабилен отбор. Така се случи и с този корнер. Имаше много играчи в наказателното поле. Аз направих лъжливо движение, за да объркам съперника. После се озовах сам около точката на дузпата и успях да стрелям. Това завинаги ще бъде голът на моя живот.

“Чувствам се горд с успехите в националния отбор, защото смятам, че това е нещо неповторимо (визира двете европейски титли и световната такава в периода 2008-2012). Това е нещо, което едва ли ще се случи отново. Да спечелиш три поредни големи състезания… В днешно време това е изключително сложно, но е плод на труд, усилия и отдадеността на едно уникално наше поколение. За мен винаги е било огромна гордост да представям страната си, да нося фланелката на Испания и да бъда капитан. Надявам се да продължа да го правя още много години.”

“Пристигането в Париж беше вълнуващо. Много емоционален момент, но също и труден, защото бях прекарал много години в Реал Мадрид. Пристигнах с амбиции и мечти. Това е уникален спортен проект. Първите дни ми харесаха много. Дойдох със семейството, с децата и жена ми… Имаме нужда от време да се адаптираме към училището и да си намерим добър дом, но аз съм оптимистичен човек. Харесвам предизвикателствата. Преди да подпиша, говорих с някои играчи. Имахме контакт Неймар и други момчета, а с Кейлор Навас сме като братя. Приеха ме невероятно. Тук съм, за да помогна на отбора да спечели Шампионската лига.”

“ПСЖ е отборът, с който вече всички се мерят от гледна точка на проект и заради всички играчи, които бяха привлечени. Сега просто трябва да го докажем на практика, защото не печелиш само с името. Трябва да си извоюваш победите на терена. Ние работим добре и ще се стремим към всички титли. ПСЖ е страхотен отбор. Може би историята на клуба не е толкова богата, но проектът е уникален и всички играчи вече мечтаят да дойдат тук.

Много съм щастлив, че подписах за два сезона с ПСЖ. Амбицията е да печеля, да се жертвам, да се грижа за себе си и да се опитвам да се представям на най-доброто ниво. Имах късмета в моята кариера до покоря много отличия, но сега имам същото желание и надежда да продължавам да печеля и да добавям още трофеи към моя рекорд.