Сериозно напрежение между футболисти и шефове в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистите на Барселона отказаха сделка за намаляване на заплатите, шефовете на клуба подават оставка

Напрежението на “Камп Ноу” отново е високо, след като се стигна до поредно голямо неразбирателство между футболистите в отбора и началниците. “RAC1” излиза с новината, че играчите от първия и втория отбор са отхвърлили молбата на ръководството за намаляване на възнагреждаенията си.

В същото време Sport твърди, че президентът на клуба Джосеп Мария Бартомеу и останалите членове от Борда на директорите ще подадат сами оставка още преди насрочването на референдум за свалянето им. Така със сигурност ще се проведат предсрочни избори за президент.

Наскоро от Лионел Меси и неговите колеги е било поискано отново да приемат редуциране на заплатите, както в първите месеци на пандемията, когато футболистите приеха тази мярка. Бартомеу и неговите колеги се оправдали, че клубът е засегнат от кризата и в отбора няма сериозни постъпления от продажба на футболисти.

Всички играчи на Барса обаче са отказали да намалят отново заплатите си, като съвсем скоро ще обявят позицията си официално чрез изпращането на бюрофакс. С подобен специален документ през лятото Лео Меси заяви желанието си да напусне клуба. Бюрофаксът представлява система за сертифицирана комуникация, която се използва единствено в Испания. Документът се признава от съда и от трети лица и не е задължително да бъде изпратен по факс, като е възможно да се прати в електронен формат с електронен подпис.

Наскоро недоволни членове на клуба “сосиос” събраха подписите, които бяха нужни, за да има референдум за искане на оставката на Бартомеу. По принцип редовни избори за нов президент на “каталунците” трябва да се проведат през март, но по всичко изглежда, че ръководството няма да издържи дори до края на 2020-та година.