Серия А грейна в червено и черно – Милан е шампион!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Оливие Жиру с дубъл срещу Сасуоло, Рафаел Леао - с три асистенции

Милан сложи край на 11-годишната си шампионска суша, извоювайки титлата в италианската Серия А след грандиозна победа с 3:0 при визитата на Сасуоло в последния кръг на първенството.

За Росонерите, които финишираха с 86 точки, две повече от яростния градски съперник Интер, това бе 19-и триумф в италианския шампионат и първи от 2011 година насам.

Серия А грейна в червено и черно - Милан е шампион! 1

Ансамбълът на Стефано Пиоли унищожи интригата в последната си среща след шеметен четвърт час през първото полувреме, като в герои се превърнаха френският ветеран Оливие Жиру и Рафаел Леао.

Именно Жиру постави началото на головия празник в 17-ата минута, а Леао пласира първата от трите си асистeнции.

Серия А грейна в червено и черно - Милан е шампион! 2

Впечатляващото постижение на португалеца, който идния месец навършва 23 години, накара статистиците на Апенините да се върнат до сезон 2004/2005 година, за да открият друг играч на Милан с три асистенции в рамките на първото полувреме.

В 32-ата минута 35-годишният Жиру дублира аванса на своя тим след поредната добра работа на Леао, а 250 секунди по-късно Франк Кесие направи резултата 0:3, като и в двете попадения отбраната на Сасуоло не действа по най-ефективния начин.

Серия А грейна в червено и черно - Милан е шампион! 3

Oстаналата част от мача пък беше чудесна възможност за тифозите на Милан да демонстрират своята преданост към любимия тим.

18 хиляди привърженици на седемкратния европейски клубен шампион присъстваха на стадиона, като преди началния съдийски сигнал показаха зрелищна хореография, изписвайки: “Винаги ще бъдем с теб”.

Преди началото на двубоя Пиоли и Сандро Томази получиха призовете си за най-добър треньор и най-добър футболист в Серия А за миналия месец, а Майк Менян взе наградата за вратар номер 1 през сезона в Калчото.

В същото време капитанът на домакините Франческо Манянели се сбогува с привържениците на Сасуоло, тъй като това бе последният мач в кариерата му.

И в последната си среща Росонерите показаха удивителна ефективност – ключа към техния триумф през целия сезон. Въпреки че не се наслаждаваха на предимство във владееенето на топката, хората на Пиоли отправиха 11 точни удара във вратата на съперника. За сравнение прецизните изстрели на Сасуоло бяха едва три…

Заслужената титла подхрани още повече надеждите на привържениците на тима, които са уверени, че шампионската титла в Серия А може да бъде последвана и от силен рейд в Шампионската лига през следващия сезон.