Северна Македония се оплака на УЕФА за расистки обиди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Инцидентът се случил по време на срещата им с Австрия на Евро 2020

Футболната федерация на Северна Македония се оплака пред УЕФА за расистки обиди срещу техен играч от противников такъв по време на мача с Австрия от Евро 2020.

Македонците пожелаха от Нион да разследват поведението на нападателя Марко Арнаутович, който нападнал словесно играч на отбора, след като вкара последния гол при победата на Австрия с 3:1.

Нападателят на австрийците, който има сръбски корени, се извини за поведението си и отрече да е използвал расистки думи. Според Северна Македония обаче, той е обидил Яни Альоски, който е от албански произход.

“ФФМ порицава националистическия изблик на Марко Арнаутович към Езджан Алиоски. Подадохме официално оплакване до УЕФА с искането за сурово наказание за австрийския национал”, пишат от федерацията във “Фейсбук”. “Ние сме категорично против дискриминацията и всички форми на обидно отношение. Това не е в духа на футболните ценности и сме длъжни да защитаваме достойнството на македонските национали”, заявява футболната федерация на западните ни съседи.