Севиля иска дуо от Ливърпул за 25 млн. евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атакуващото дуо на Ливърпул Джердан Шакири и Такуми Минамино е обект на интерес от страна на Севиля

Тимът на Севиля планира двойно нападение над шампиона на Висшата лига Ливърпул за трансфера на Такуми Минамино и Джердан Шакири, пише La Razon.

Минамино се присъедини към Ливърпул от Ред Бул Залцбург през януарския трансферен прозорец миналата година, но никога не е успял да покаже способностите, които са накарали червените да го вземат от австрийския гранд. След като не успя да окаже желаното въздействие през първата си година в клуба, японският национал бе пратен под наем през януари в Саутхямптън.

Междувременно Шакири е в Ливърпул от по отдавна, след като подписа с “червените” през лятото на 2018 г. Но той също така не успя да си спечели титулярно място под ръководството на Юрген Клоп и до голяма степен беше използван като резерва през по-голямата част от престоя си в Мърсисайд.

Испанският Севиля е готов да предложи 25 милиона евро за двамата футболисти. Сега остава да видим дали Ливърпул е готов да приеме офертата и да се раздели с двама от офанзивните си играчи.

В Ливърпул, Юрген Клоп разчита на Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане като титуляри в атака. Диого Жота също стана редовен член в отбора, оставяйки играчи като Шакири и Минамино твърди резерви Но тъй като Фирмино се мъчи да намери головите си обувки и продължаващите спекулации за напускане на Салах, Клоп и Ливърпул имат интерес към суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе. Финансите обаче, които биха за подписа му, могат да бъдат огромни, което може да бъде трудно на пазара след пандемията.