google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Водачът във временното класиране на Северозападната Трета лига Севливо изхвърли от турнира за Купата на България втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) след оглушителна победа с 6:0 в предварителния кръг на надпреварата.

Домакините на практика унищожиха интригата още преди средата на първото полувреме, когато поведоха с 3:0 в рамките на осем шеметни минути. Два пъти точен бе опитният нападател Тихомир Кънев, а веднъж топката в мрежата зад Зехнур Чаушев оплете и Добрин Петров.

След подновяването на играта Севлиево продължи да доминира над “железничарите”, чиито състав изобилстваше от юноши и резервни състезатели, и съвсем логично се стигна до нови три попадения.

Шест минути след почивката Петров се отчете с втория си гол в дуела, Николай Банов покачи съвсем скоро на 5:0, а крайният резултат бе оформен в заключителните моменти на срещата от Галин Стоянов.

В първия кръг в турнира за Купата на България – фазата, в която се включват и елитните тимове, Севлиево ще посрещне столичния Славия.

Севлиево оглавява класирането в Северозападната Трета лига след осем изиграни кръга с 21 точки, следван от Академия Враца с 20 и Вихър (Славяново) с 18.

В следващия кръг на първенството севлиевци гостуват на Пещера (Галата). Двубоят е на 4 октомври, неделя, от 16.00 часа.