Сезонът в efbet Лига може да приключи без изпадащи отбори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Темата може да бъде поставена на преден план след паузата за националните отбори – в седмицата след 4 април

Настоящият сезон в родната efbet Лига може да приключи без изпадащи отбори. Идеята идва от някои членове на Изпълкома, но все още не е обсъждана официално. Темата може да бъде поставена на преден план след паузата за националните отбори – в седмицата след 4 април.

Подобна промяна по разпоредба на УЕФА се прави година по-рано, но в родния футбол вече има сходен прецедент със смяна на формата на първенството, който през 2016-а беше одобрен от Европейската футболна централа. Сега също е възможно да се стигне до промяна с връщане на класическата схема от 16 отбора, вместо настоящите 14.

Сходна идея се обсъжда още от 2019 година насам, когато 3-годишният договор с „Хипер-кюб“ изтече. Нидерландската компания предложи кардиналните промени в елита, които включват разделяне на класирането след редовния сезон на първа шестица и втора осмица, пише „Труд“.

Взимайки предвид тежката финансова криза, сполетяла отборите от Втора лига, едва ли ще има желаещи за промоция, различни от Пирин Благоевград и Локомотив София. Третият в крайното класиране ще играе бараж, както е и сега по регламент.