Сезонът в NBA може да се доиграе в 1 или 2 града
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Светът ще бъде много по-различен в следващите 1-2 години след пандемията от коронавирус. Спортните събития са силно засегнати и ще претърпят промени. Комисарят на NBA Адам Силвър има доста добра представа как ще изглежда НБА, когато се върне след пандемията и иска играчите да бъдат готови за това.

След пандемията от коронавирус, мачоветe в NBA ще се играят пред празни трибуни като доста възможно е това да не е само до края на настоящия сезон, а и през сезон 2020/21. Силвър предупреди играчите да планират някои много трудни времена в бъдеще, тъй като NBA е изправен пред финансови трудности. Адам Силвър не посочи как това ще се отрази на ограничаването на заплатите или как ще бъдат засегнати бъдещите доходи, свързани с баскетбола, но остави впечатлението, че настоящото споразумение между играчите и лигата няма да бъде достатъчно, за да може NBA да се справи с очакваните загуби.

Адам Силвър беше попитан за потенциални дати за възобновяване на настоящия сезон и се очаква през юни, да се вземе решение за възобновяването на сезон 2019-20. Той каза, че всички в НБА искат приключване на плейофите до края на 2020 година.

Що се отнася до различните сценарии за това как лигата ще се поднови, Силвър предположи, че е вероятно най-сигурният сценарий да ограничи градовете домакини до един или два, за да се гарантира максимално безопасността на играчите. Той каза, че в този момент Орландо и Лас Вегас са двата най-вероятни града, в които сезонът в NBA да се доиграе.

Идеята за ограничаване на мачовете само до един или два града би дала възможност и за по-съкратен график и следователно шанс евентуално да завърши текущия редовен сезон и плейофите да се изиграят в пълен вариант.

Преди подновяването на сезона отборите ще имат около 3-4 седмици за подготовка. В момента малко по-малко отборите от NBA започват да се завръщат на тренировъчните си бази и играчите водят индивидуални тренировки.