Шалке 04 се завърна в Първа Бундеслига!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клубът от Гелзенкирхен ще играе в елита през сезон 2022/23

Отборът на Шалке 04 се завърна в Първа Бундеслига след успеха си с 3:2 срещу Санкт Паули на “Фелтинс Арена” в двубой от 33-ия кръг на немската втора дивизия.

“Кралскосините” изоставаха с 0:2 на почивката, но направиха пълен обрат през втората част, за да извоюват трите точки и да се завърнат при най-добрите след година във втория ешелон.

Шалке събра 62 точки с тази си победа и е лидер във Втора Бундеслига, като има пет пункта повече от Хамбургер и Дармщад, а до края на сезона има само един кръг. Така взпитаниците на Михаел Бюскенс си гарантираха директна промоция в Бундеслигата.

Домакините доминираха тотално през първото полувреме, но допуснаха две попадения. 19-годишният нападател Игор Матанович реализира две попадения за Санкт Паули и гостите се прибраха на почивката с два гола аванс.

Атмосферата на препълнения “Фелтинс Арена” бе уникална въпреки изоставането на Шалке. Втората част започна по-отличен начин за “кралскосините” и Зимон Тероде намали изоставането на тима с гол от дузпа в 47-ата минута – 1:2.

Отново Тероде се разписа в 71-вата минута за 2:2. 34-годишният нападател вкара два гола във втори пореден двубой на Шалке. Той има впечатляващите 29 попадения в 29 срещи във Втора Бундеслига през този сезон и е с основна заслуга за промоцията на Шалке 04.

Големият герой обаче тази вечер бе Родриго Залазар. 22-годишният уругваец вкара за 3:2 с мощен удар от 12-13 метра и отбеляза петия си гол за сезона. Това попадение осигури завръщането на Шалке в елита.

Малко след това Марсел Бейфус от Санкт Паули бе изгонен за грубо влизане срещу съперников футболист. В добавеното време втори жълт картон получи и Матанович, така че гостите останаха с 9 души.

Шалке нямаше проблем да задържи аванса си и феновете на тима ликуваха след последния съдийски сигнал.