Байер Леверкузен укроти “биковете” и стартира сезона с победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аспирините" се наложиха над носителя на Суперкупата на Герамания

Отборът на Баейр Леверкузен стартира новия сезон в Бундеслигата с успех над РБ Лайпциг с 3:2. Възпитаниците на Шаби Алонсо водеха в резултата в по-голямата част от мача, но техните съперници не ги оставяха да се отпуснат.

“Аспиринте” откриха още в 24-ата минута след попадение на Джереми Фримпонг. Той се разписа след подаване по земя в наказателното поле на Лайпциг от страна на новата покупка Виктор Бонифаче. Фримпонг имаше само лесната задача да прати топката в мрежата на “биковете” с едно докосване.

10 минути по-късно Йонатан Тах удвои за домакините. Той се извиси най-високо в наказателното поле при центрирането от ъглов  удар на Йонас Хофман и заби топката във вратата охранявана от Янис Блазвих.

Лайпциг обаче не се предаде и върна едно попадение преди почивката. То бе дело на Дани Олмо, който вече има 4 гола от началото на сезона след хеттрика срещу Байерн Мюнхен. По подобие на Тах той също се разписа с глава след изпълнение на ъглов удар.

Първият гол във втората част падна в 64-ата минута и бе дело на Флориан Вирц. Той направи резултата 3:1 след изящен прехвърлящ удар от наказателното поле, който бе подпомогнат и от докосване в напречната греда.

Крайното 3:2 оформи новата покупка на Лайпциг Лоис Опенда в 71-ата минута с глава. След гола Лайпциг опита да стигне и до изравнително попадение, но опитите на “биковете” удариха на камък и те започнаха сезона със загуба.