Ливърпул обърна Борнемут и записа първа победа за сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдци преминаха през сериозни трудности през 90-те минути

Воденият от Юрген Клоп отбор на Ливърпул се наложи над Борнемут с 3:1 в мач от втория кръг на Висшата лига. Срещата се оказа доста по-трудна отколкото мърсисайдци са очаквали, но в крайна сметка те взеха своето.

За изненада на всички гостите поведоха още в 3-ата минута. Точен бе Антоан Семеньо, който се възползва от разбъркване в наказателното поле предизвикано от грешка при разиграването на Трент Александър-Арнолд.

Мърсисайдци обаче бързо се съвзеха и се втурнаха в атака. В 6-ата минута те бяха доста близо до изравнителното попадение, но изстрелът с глава на Върджил Ван Дайк срещна гредата.

Технните усилия обаче бяха възнаградени в 28-ата минута когато колумбийското острие Луис Диаз вкара атрактивен гол във вратата охранявана от Нето.

В 36-ата минута обрата бе завършен след попадение на Салах. Той получи шанса да изпълни дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу Доминик Собослай. Нервите на египтянина обаче не издържаха и той пропусна. За негово щастие обаче намесата на Нето не бе достатъчно добра и топката се върна обратно при него, след което той я прати в опразнената от бразилеца врата.

С този гол обаче мъките за Ливърпул не свършиха. В 58-ата минута Алексис Мак Алистър бе изгонен с директен червен картон след опасно влизане в краката на Райън Кристи. За щастие на аржентинеца обаче, а и на всички фенове на Ливърпул, Диого Жота вкара едва четири минути след инцидента и охлади страстите на играчите на Борнемут.

След успеха Ливърпул заема третата позиция с актив от 4 пункта, а Борнемут е 14-ти с 1 точка.