Легенда на Реал Мадрид и испанския футбол отказал да поеме Шалке
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Раул не се е съгласил да застане начело на "кралскосините" от Гелзенкирхен

Раул е легендарна фигура в испанския футбол и най-вече в Реал Мадрид. В момента той води втория тим на “белия балет” – Реал Мадрид Кастийя. Към Раул е имало предложение да застане начело на немския Шалке, но младият специалист е отказал, съобщава Sport Bild.

Раул игра в германския клуб в края на кариерата си, но сега предпочита да не се завръща на “Фелтинс Арена”. Според информацията на Sport Bild, ръководството на Шалке се е насочило към Раул и смята, че той може да ги извади от кризата. Бившият нападател обаче е преценил, че моментът не е подходящ за подобен ход.

Раул игра 2 години в Шалке между 2010 и 2012 и отбеляза 40 гола в 97 мача. В момента “кралскосините” от Гелзенкирхен са във втора дивизия на Германия и заемат 16-то място в класирането едва седем точки от осем кръга. Незадоволителните резултати доведоха до раздялата с треньора Томас Райс, а отборът в момента временно е воден от Матиас Кройцер. През миналия сезон Шалке изпадна от Първа Бундеслига, където изкара само един сезон след завръщането си в елита.

Sport Bild уточнява, че ръководството на “кралскосините” има за цел да назначи постоянен наставник до края на паузата за национални отбори