Шампионът Миочич не бърза за мача с Кормие
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът в тежката категория на UFC Стипе Миочич изглежда, че няма намерение за двубой през идните месеци. Той успя да си върне шампионския пояс, след като нокаутира Даниел Кормие във втората им битка, но отмъщението му струва скъпо – получи контузия в окото, която продължава да възстановява в момента. Самият Миочич трябваше да чака повече от година, за да получи шанс за първа битка срещу Даниел. Тогава загуби с нокаут и изглежда, че в момента иска да върне жеста като изчака достатъчно време преди реванша.

„Вероятно ще има битка между мен и Кормие през лятото, но честно казано с това, което се случва в момента не се тревожа за такава битка. С моите колеги от пожарната тренираме и си помагаме, за да правим нашия град по-добър. След победата ми над Кормие, моите колеги ми дадоха четката и ме пратиха да чистя тоалетните. Може би ще има трета битка през юли или август. В момента се интересувам само от работата в пожарната и това, което трябва да правя там. Има толкова много хора, които се нуждаят от помощ. Има хора, които ще останат вкъщи и някои от тях може да се разболеят. Излагам себе си на риск и нямам проблем с това. Искам да съм сигурен, че когато се прибера у дома моето семейство ще е добре. И в двете професии трябва да сте хладнокръвен и спокоен, без значение каква е ситуацията“, заяви боецът.

Към момента нокаутьорът изглежда фокусиран върху работата си и заяви, че приоритет номер 1 ще бъде помощта му към хората във връзка с битката срещу корона вируса. Извън битките, той е пожарникар-парамедик.