Шампионска лига се завръща с два супер сблъсъка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионска лига се завръща тази вечер с два супер сблъсъка на старта на 1/8-финалите на състезанието. В Мадрид, отборът на Атлетико посреща Ливърпул, а френският шампиона Пари Сен Жермен гостува на Борусия Дортмунд.

в 22:00 ч. на “Уанда Метрополитано” европейският клубен шампион Ливърпул ще продължи защитата на трофея. “Червените” имат много корав съперник на старта на директните елиминации в лицето на Атлетико Мадрид. Ливърпул спечели 9 от изминалите си 10 мача във всички състезания и се представя фантастично, като е определян за фаворит в сблъска. Мърсисайдци се изправят срещу отбор в не толкова добра форма, но да не забравяме, че Атлетико има много класни футболисти в своя състав. Мадридчани са спечелили само един от изминалите си седем двубоя във всички турнири. Когато става въпрос за мачове от Шампионска лига обаче, тимът на Диего Симеоне може да се представи на висота и да победи всеки съперник.

По същото време тази вечер Борусия Дортмунд приема Пари Сен Жермен. Специалистите очакват голов спектакъл на “Сигнал Идуна Парк” и ако погледнем последните резултати на двата отбора, то това е логично. Борусия отбеляза 14 гола в своите три домакински мача през 2020 година, като в последната си среща разби Айнтрахт с 4:0. С този резултат тимът на Лусиан Фавър сложи край на серията от 2 поредни загуби, тъй като допусна поражения от Байер Леверкузен (3:4) и Вердер (2:3). “Жълто-черните” отбелязаха 2 или повече гола във всичките си двубои през тази година и ще бъде изненада, ако не се разпишат срещу ПСЖ. Френският шампион пък е още по-резултатен напоследък. Тимът на Томас Тухел отбеляза 14 гола в последните си 3 срещи. В събота парижани допуснаха грешна стъпка във френската лига, след като завършиха 4:4 на терена на Амиен. Борусия Дортмунд ще се стреми да използва демонстрираните слабости в защитата на ПСЖ и да измъкне добър турнирен резултат в домакинството си. В този двубой едно е сигурно, на неутралните фенове няма как да им бъде скучно!