Шави Ернандес не изненада никого с основната си цел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите халфове в историята на Барселона и испанския национален отбор – Шави Ернандес за пореден път разкри коя е съкровената му мечта в треньорската кариера

“Не го крия, винаги съм го казвал,” заяви наствникът на  катарския Ал-Сад, който само преди няколко дни даде положителна проба при направен тест за коронавирус. “Основната ми цел е да водя Барселона. Това е моят дом, моята мечта.

“Сега обаче съм съсредоточен върху Ал-Сад и въодушевен за новия сезон. Когато трябва да отида в Барселона, скоро или в по-далечно бъдеще, ще отида. Трябва да уважаваме Кике Сетиен. Желая всичко най-добро на отбора.

“Понякога Барса играе много добре, друг път – добре, а понякога – не толкова добре. Харесват ми идеите на Сетиен както сега, така и при другите му отбори – да се доминира. Понякога не се получава, така е, но съперникът те затруднява.”

Шави бе ключова фигура в халфовата линия на Барса между 1998 и 2015 година, записвайки 767 мача и 85 гола за Блаугранас във всички турнири.

В този период той спечели 8 шампионски титли в Ла Лига, 3 Купи на Испания и 4 пъти триумфира в Шампионската лига.

С националния тим на Испания, за който записа 133 участия, стана световен шампион и два пъти стъпи на европейския връх.

Шави не скри възхищението си от играта на бившия си съотботник Лео Меси и прогнозира, че със сигурност ще го видим в игра и на световните финали в Катар.

“Меси е истински хищник физически и не се отказва,” коментира Шави. “Нямам никакви съмнения, че ще играе на Мондиала в Катар.”