Шави: Имаме страхотно поколение от млади играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Играта на Жирона много прилича на нашата", каза треньорът на каталунците.

Наставникът на Барселона – Шави Ернандес, говори на официална пресконференция преди сблъсъка с Жирона в Ла Лига, който е утре и стартира от 17:15 часа.

Специалистът сподели мнението си преди предстоящия мач и говори по всички актуални теми, които са свързани с каталунците.

“Жирона е силен отбор, агресивен, играят с висока преса. Тяхната игра прилича много на нашата. Мичел е един от треньорите, които ми харесват най-много, той е пример. Интелигентен е и го предава на футболистите си. Може да ни усложни живота, ще бъде много трудна среща”, започна Шави.

“Не мисля, че имаме основен състав. Със сигурност ще направим някои промени, имаме много мачове, има болежки, четирима или петима играчи са пред наказание при следващ жълт картон. Имаме нужда от всички, казвал съм го”, обясни той.

“В добър момент сме, като изключим Шампионската лига. Добре сме в първенството, за Купата, вече спечелихме Суперкупата. Можем да направим голям сезон”, смята наставникът на каталунците.

“За мен е важно Дембеле да подпише нов договор, знаете го. Той е един от най-важните играчи един на един. Надявам се да остане дълги години в отбора. На Феран Торес му липсват головете, но той е играч, който не вдига ръце. Той е пример, независимо дали му се получават нещата, или не. Винаги тренира изключително. Буди пълно доверие, оставя си сърцето на терена”, коментира Шави.

“Няма да говорим за бъдещето на Бускетс, това е негово лично решение. Той е един от най-добрите халфове в историята. Дано да се чувства силен, за да продължи, но това е негово решение”, продължи легендарният халф.

“Невероятно е, че Педри е пред своя мач номер 100. Той има страхотно настояще и бъдеще. Но не само той, имаме чудесно поколение от млади играчи. Неговият талант съм го виждал в много малко играчи”, каза още Шави Ернандес.