Шефът на съдиите в Италия призна за грешки в мач на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джанлука Роки заяви, че е доволен от работата на съдиите, независимо от допуснатите неточности

Шефът на Асоциацията на реферите Джанлука Роки направи преглед на някои противоречиви решения в Серия А, включително червения картон на Франсиско Консейсао в мача между Ювентус и Каляри. В интервю за Sky Sport Italia, Роки обсъди тълкуването на различни ситуации от страна на съдиите и VAR, признавайки, че в седмия кръг на шампионата са били допуснати грешки.

Един от основните инциденти, който предизвика разгорещени дискусии, беше дузпата, отсъдена за Ювентус за предполагаема игра с ръка на Себастиано Луперто след корнер. Роки обясни, че за съдиите е трудно да преценят намерението в такива ситуации, затова се обръща внимание на фактори като “небрежност” и “непредпазливост”. Той подчерта, че увеличаването на силуета на играча е важен параметър при преценката на подобни ситуации.

Според Роки, сегашната интерпретация на правилата гласи, че всяка топка, която удари ръката над главата на играча, може да бъде наказана с дузпа. Въпреки това, има изключения, като например, ако топката се отклони от съотборник или част от тялото на играча, преди да удари ръката.

Роки също така добави, че въпреки грешките в този кръг, е доволен от посоката, в която се движат правилата, и подчерта, че съдиите трябва да продължат да работят върху своето представяне, за да се избегнат подобни ситуации в бъдеще.