Шефът на съдиите: Всички искаме всичко на терена да е коректно

Прочетена:1288
Шефът на съдиите: Всички искаме всичко на терена да е коректно 1
0 0
"Системата ВАР ще се свали напрежението от реферите", заяви Костадин Стоичков

Предстои въвеждането на ВАР системата в България, а обучението на съдиите ще стартира от 20 октомври. Подробности за самия процес даде предстедателят на Съдийската комисия към БФС – Костадин Стоичков.

“Ние водим подготовка почти една година за въвеждане на системата, избрахме фирма, която ще заснема мачовете, избрахме екип, който ще води обучението начело с Петър Петров, подсигурихме средствата и техниката и от днес започваме с обучението на ВАР-инструкторите и от 20 октомври ще започне обучението на съдиите”, коментира той.

“Обучението е един доста дълъг и сложен процес, това е нелека задача, трябва съдиите да минат през обучението през зала, след това ще има тренировки на терен, и догодина вероятно март месец ще се започне същинското заснемане на реални мачове на юношески мачове от българското първенство. Съдиите трябва да минат през 2 такива мача за обучение. Очакваме в плейофната фаза на българското първенство да въведем ВАР системата”, добави Стоичков.

“Всички искаме това което се случва на терена да е коректно, това е целта и на ВАР системата. Ще се свали напрежението от съдиите, тези повторения ще ни дадат основание на съдиите да вземат правилните и коректни решения”, коментира още шефът на Съдийската комисия на БФС.

Сподели