Шефилд Юнайтед разби с 3:0 Челси на “Брамъл Лейн”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефилд Юнайтед спечели с 3:0 домакинството си на Челси в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига. “Остриетата” направиха пореден силен мач през този сезон, като Дейвид Макголдрик отбеляза две попадения, а един гол добави Оливър МакБърни.

С успеха си в този двубой отборът на Шефилд се изкачи на 6-ото място във временното класиране с актив от 54 точки, докато съставът на Челси остана с 60 пункта на 3-ата позиция, като отборите на Лестър и Манчестър Юнайтед може да задминат “сините” при победи в този кръг.

Домакините откриха резултата в 18-ата минута, когато Кепа отрази удар на Макбърни, но топката дойде отлична за Дейвид Макголдрик и нападателят на “остриетата” се разписа за 1:0.

Шефилд не оставяше шансове на съперника да стигне до голово положение, а в 33-ата минута Оливър МакБърни вкара втори гол за домакините. Стивънс навлезе в полето на съперника и центрира в наказателното поле, където МакБърни бе отлично позициониран и се разписа с глава за 2:0, а стражът на гостите Кепа въобще не реагира.

Малко преди края на първото полувреме, съставът на Челси имаше шанс да се върне в мача, но Дийн Хендерсън се намеси чудесно при удар на Рийс Джеймс.

Началните минути на второто полувреме не предложиха много интересни моменти пред двете врати. Франк Лампард направи няколко смени, но и те не помогнаха на неговия тим. В 73-ата минута Тами Ейбрахам пропусна да се разпише при най-добрата възможност за “сините” от Лондон.

В 77-ата минута Макголдрик вкара втория си гол в двубоя. Рюдигер допусна грешка, от която се възползва нападателят на домакините и с прецизен удар вкара за 3:0.

В 82-рата минута Шефилд можеше да вкара и 4-ти гол, но Мусе стреля в аут, след като бе излязол на чиста позиция.

Така Шефилд записа трета поредна победа у дома, след като преди това надви Уулвърхемптън и Тотнъм. “Остриетата” се доближиха на 5 точки до топ 4 и дори може да мечтаят за участие в Шампионска лига.