google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Битката за нов собственик на "червените дяволи" продължава

Шейх Ясим бин Хамад Ал Тани е отправил втора подобрена оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед. Според информациите, предложението на катарския шейх е за около 5 милиарда паунда (6.12 милиарда долара).

Шейх Ясим, който е син на бившия премиер на Катар, направи първата си оферта за “червените дяволи” през февруари. Тя обаче не бе приета от семейство Глейзър и сега е ред на второто предложение, което ще бъде разгледано.

Финландският предприемач Томас Зилиакус също направи оферта за 20-кратните шампиони на Англия в четвъртък и коментира пред Reuters, че е готов да плати и допълнителна сума за английския гранд.

Британският милиардер Джим Ратклиф, дългогодишен фен на Ман Юнайтед и основател на компанията ИНЕОС, представи своята оферта за закупуване на клуба през миналия месец, като е един от фаворитите заедно с катарския шейх за нов собственик на тима.

Ман Юнайтед е четвъртият най-богат футболен клуб в света, според анализите на базираната в Лондон компания „Делойт“. Предстои да видим дали до лятото “червените дяволи” ще имат нов собственик.