Шелис: Феновете са 12-ият играч на тима (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кипърският защитник впечатлен от "синята" публика.

Новото попълнение на Левски Христос Шелис говори пред ЛЕВСКИ ТВ за впечатленията си от българското първенство, целите със “сините” и престоя в чужбина.

– Христос, преди всичко добре дошъл в клуба. Как се чувстваш тук и свикваш ли вече с новите ти съотборници и атмосферата в тима?

– Благодаря много. Първите ми впечатления са много добри. Хората и културата тук са много близки до тези в Кипър. Не усещам никаква разлика. Съотборниците ми ме посрещнаха топло и ме приеха бързо в отбора. Вярвам, че имаме добри шансове тази година.

– Вече изигра първия си мач. Какви са впечатленията ти от двубоя със Славия?

– О, на първо място феновете. Това беше първият ми мач пред публика след епидемията от COVID-19, а те бяха невероятни. Наистина са 12-ият играч на отбора. За съжаление не успяхме да спечелим, но направихме един добър старт и можем да надградим представянето си за следващите мачове.

-Този уикенд със съотборниците ти ще имате възможността да спечелите първите си точки. Какви са очакванията ти за мача с Ботев Враца?

– Знаем, че ще бъде труден мач и че са млад отбор, който работи здраво. Но ако вложим енергия и хъс, покажем потенциала и техниката на нашите играчи и повярваме в тима, ще можем да вземем първата си победа още тази събота.

– Какво знаеше за Левски преди да дойдеш в отбора и какво те впечатли най-много, когато дойде тук?

– Разговарях с няколко играчи и треньора. Говорих и с Драган Михайлович, с който сме играли заедно в АПОЕЛ и ако трябва да съм честен взех решението си сам на база всичко, което видях за публиката в интернет. Очаквах да видя многобройна публика и сега съм щастлив от избора си. Смятам, че сега имам шанса да се изградя като по-добър футболист в Левски.

– Гледал ли си други български отбори и какво смяташ за стила на игра тук?

– Гледах няколко мача миналата година, тъй като имах приятели, които играеха по това време в България. Знаех, че ме очаква физическа игра с много тичане, много страст и борба. Затова и избрах да дойда тук. Заради начина, по който се играе. Смятам, че ще мога да подобря много физическото си състояние.

– Разкажи ни малко повече за теб и кариерата ти?

– Напуснах млад дома си. Още на 11 години отидох в Солун за четири години, след което преминах в Арсенал за около година. От там отидох в Гримзби и започнах да играя в първия тим. След това се преместих в Шрюзбъри, където получих шанс да тренирам редовно с първия състав и получих минути за игра. След това взех решение с оглед на това да изградя кариерата си и да играя в Европа, да се завърна в Кипър. Не беше лесно и представянето ми не беше добро, но вярвам, че се изградих като играч и характер в тези трудни времена. И сега вярвам, че мога да дам на Левски повече от себе си, за да помогна тимът да се завърне там, където му е мястото.

– Какви са впечатленията ти от престоя в Англия, където си бил част от Академията на Арсенал?

– На първо място това е голям клуб, както всички знаем. Истински професионалисти. Имат стратегия за развитието на играчите, да купуват и продават футболисти. Но аз исках да се развивам, а не да играя юношески футбол повече. Исках да играя професионален футбол и да започна да градя кариера рано. Затова реших да премина в Гримзби, от където започна моето развитие в мъжкия футбол.

– Мечтаеш ли един ден да се завърнеш и да заиграеш в Англия?

– Да, разбира се. Всеки играч мечтае да заиграе и да е част от големите шампионати, но сега не мисля за това. Съсредоточен съм в настоящето и се наслаждавам на всеки един момент. И ако това се случи, ще се случи.

– Вече усети топлата подкрепа на нашите привърженици. Какво би искал да им кажеш в началото на сезона?

– Преди всичко искам да им благодаря. За подкрепата и всички съобщения, които получих. Не съм се срещнал с всички тях все още, но ме карат да се чувствам близо до тях и добре приет. Искам да им кажа, че работим здраво всеки ден, за да им дадем това, което заслужават и мисля, че скоро това ще се случи. Само Левски!