Добави коментар
Кипърският защитник впечатлен от "синята" публика.

Новото попълнение на Левски Христос Шелис говори пред ЛЕВСКИ ТВ за впечатленията си от българското първенство, целите със „сините“ и престоя в чужбина.

– Христос, преди всичко добре дошъл в клуба. Как се чувстваш тук и свикваш ли вече с новите ти съотборници и атмосферата в тима?

– Благодаря много. Първите ми впечатления са много добри. Хората и културата тук са много близки до тези в Кипър. Не усещам никаква разлика. Съотборниците ми ме посрещнаха топло и ме приеха бързо в отбора. Вярвам, че имаме добри шансове тази година.

– Вече изигра първия си мач. Какви са впечатленията ти от двубоя със Славия?

– О, на първо място феновете. Това беше първият ми мач пред публика след епидемията от COVID-19, а те бяха невероятни. Наистина са 12-ият играч на отбора. За съжаление не успяхме да спечелим, но направихме един добър старт и можем да надградим представянето си за следващите мачове.

-Този уикенд със съотборниците ти ще имате възможността да спечелите първите си точки. Какви са очакванията ти за мача с Ботев Враца?

– Знаем, че ще бъде труден мач и че са млад отбор, който работи здраво. Но ако вложим енергия и хъс, покажем потенциала и техниката на нашите играчи и повярваме в тима, ще можем да вземем първата си победа още тази събота.

– Какво знаеше за Левски преди да дойдеш в отбора и какво те впечатли най-много, когато дойде тук?

– Разговарях с няколко играчи и треньора. Говорих и с Драган Михайлович, с който сме играли заедно в АПОЕЛ и ако трябва да съм честен взех решението си сам на база всичко, което видях за публиката в интернет. Очаквах да видя многобройна публика и сега съм щастлив от избора си. Смятам, че сега имам шанса да се изградя като по-добър футболист в Левски.

– Гледал ли си други български отбори и какво смяташ за стила на игра тук?

– Гледах няколко мача миналата година, тъй като имах приятели, които играеха по това време в България. Знаех, че ме очаква физическа игра с много тичане, много страст и борба. Затова и избрах да дойда тук. Заради начина, по който се играе. Смятам, че ще мога да подобря много физическото си състояние.

– Разкажи ни малко повече за теб и кариерата ти?

– Напуснах млад дома си. Още на 11 години отидох в Солун за четири години, след което преминах в Арсенал за около година. От там отидох в Гримзби и започнах да играя в първия тим. След това се преместих в Шрюзбъри, където получих шанс да тренирам редовно с първия състав и получих минути за игра. След това взех решение с оглед на това да изградя кариерата си и да играя в Европа, да се завърна в Кипър. Не беше лесно и представянето ми не беше добро, но вярвам, че се изградих като играч и характер в тези трудни времена. И сега вярвам, че мога да дам на Левски повече от себе си, за да помогна тимът да се завърне там, където му е мястото.

– Какви са впечатленията ти от престоя в Англия, където си бил част от Академията на Арсенал?

– На първо място това е голям клуб, както всички знаем. Истински професионалисти. Имат стратегия за развитието на играчите, да купуват и продават футболисти. Но аз исках да се развивам, а не да играя юношески футбол повече. Исках да играя професионален футбол и да започна да градя кариера рано. Затова реших да премина в Гримзби, от където започна моето развитие в мъжкия футбол.

– Мечтаеш ли един ден да се завърнеш и да заиграеш в Англия?

– Да, разбира се. Всеки играч мечтае да заиграе и да е част от големите шампионати, но сега не мисля за това. Съсредоточен съм в настоящето и се наслаждавам на всеки един момент. И ако това се случи, ще се случи.

– Вече усети топлата подкрепа на нашите привърженици. Какво би искал да им кажеш в началото на сезона?

– Преди всичко искам да им благодаря. За подкрепата и всички съобщения, които получих. Не съм се срещнал с всички тях все още, но ме карат да се чувствам близо до тях и добре приет. Искам да им кажа, че работим здраво всеки ден, за да им дадем това, което заслужават и мисля, че скоро това ще се случи. Само Левски!

YouTube player

Добави коментар
Гласувай: