Шеметен гол на Кавани не стигна на Манчестър Юнайтед срещу Фулъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" не успяха да победят "котиджърс" пред фенове на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед завърши наравно 1:1 у дома срещу Фулъм в среща от 37-ия кръг на Висшата лига. Голямата новина бе, че феновете се завърнаха на “Олд Трафорд” и 10 000 зрители изгледаха двубоя, като видяха шеметен гол на Единсон Кавани през първото полувреме, който обаче не бе досатъчен на Юнайтед да спечели. Фулъм се добра до точката с попадение на Джо Брайън в средата на втората част.

Мениджърът на домакините Оле Гунар Солскяер заложи на схема 4-2-3-1 като Кавани бе на върха на атаката, а зад него действаха Грийнууд, Фернандеш и Погба. В халфовата линия на “червените дяволи” си партнираха Мактоминей и Фред, а в защита пред вратаря Де Хеа започнаха Уан-Бисака, Линдельоф, Туанзебе и Шоу.

Ман Юнайтед имаше превес през първото полувреме като отправи 6 удара към вратата, а три от тях бяха в очертанията, като стражът на гостите Алфонс Ареола се отличи с две спасявания. Фулъм пък отправи два точни удара към вратата на Де Хеа.

Домакините откриха резултата в 16-ата минута. Давид де Хеа изрита топката към центъра на терена, като тя стигна до Кавани в половината на съперника, който от далечна дистанция с чудесен прехвърлящ удар преодоля Алфонс Ареола за 1:0.

Десет минути по-късно вратарят на Фулъм отрази опасен шут на Бруно Фернандеш. В края на първата част пък Фабио Каралвьо затрудни Давид де Хеа.

Второто полувреме бе равностойно, като и двата тима имаха шансове за попадение. В 61-вата минута Адемола Лукман пропусна да изравни резултата. Малко след това пък Ареола спаси удар на Грийнууд.

В 76-ата минута Фулъм стигна до равенството. Джо Брайън се разписа след асистенция на Боби Рийд, за да смълчи “Олд Трафорд”.

До края на двубоя Ман Юнайтед положи усилия да стигне до успеха, но не съумя да вкара второ попадение. Със спечелената точка “червените дяволи” имат 71 на второто място, докато Фулъм събра 28 пункта на 18-ата позиция, но отдавна е ясно, че ще играе в “Чемпиъншип” през сезон 2021/22.