Добави коментар
Французинът Кирил Луи-Драйфус вече е притежател на контролния пакет акции на Съндърланд

Преди броени часове славният някога Съндърланд, който в момента се подвизава в третото ниво на английския футбол, се сдоби с нов френски собственик.

Любопитното в случая е, че това е 23-годишният Кирил Луи-Драйфус – син на бившия собственик на Олимпик Марсилия Робърт Луи-Драйфус.

Екс-собственикът на Черните котки Стюърт Доналд запазва миноритарен дял от акциите на клуба. Интересът на младия Луи-Драйфус към клуба датира от ноември и декември, но Лигата имаше доста работа, преди да провери документите и да даде зелена светлина за начало на преговорите.

В момента Съндърланд е на 7-о място в Лига 1, точно на точка зад местата за плейофи и влизане в Чемпиъншип. Шесткратният английски шампион има и сериозна история във Висшата лига.

При обявяването на сделката стана ясно, че Съндърланд няма дългове и всички инвестиции ще бъдат за надграждане на отбора и бърза промоция.

„Горд съм, че имам шанса да водя институция, каквото представлява АФК Съндърланд. Моите намерения са дългосрочни и се надявам, че успехите предстоят рано или късно,“ коментира Луи-Драйфус-младши.

Добави коментар
Гласувай: