Шифрин: Напрежението е по-малко след отпадането от двата слалома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сега просто се опитвам да добия усещането върху ските, че всъщност се справям доста добре"

Микаела Шифрин намери и позитиви в това, че отпадна от две от най-силните си дисциплини – слалома и гигантския слалом. Американката признава, че напрежението е по-малко. “Честно казано, мисля, че отпадането в гигантския слалом и слалома намали напрежението върху мен. Но по отношение на представянето, по отношение на очакванията, почти поставих отметка в това квадратче… не по добър начин. Сега просто се опитвам да добия усещането върху ските, че всъщност се справям доста добре”, коментира 26-годишната състезателка.

Американката беше девета в първата тренировка в спускането, в което тя не е сред фаворитите. “Вчера в супер гигантския слалом беше добро изпълнение и почти точно както си мислех, че ще се почувствам, така че беше наистина страхотно да карам ски. И днес отново се чувствах дори по-добре, отколкото всъщност си мислех.”

Шифрин обяви, че ще използва следващите няколко дни за тренировки, за да вземе крайно решение дали ще започне състезанието за спускането във вторник. “Не съм решила със сигурност да ли да участвам в спускането. Днешната тренировка ми дава малко повече позитивност. Бих искала да се състезавам. Това е планът. Ще трябва да видим как вървят нещата с течение на дните, защото има участъци от тази писта, в които някои от по-бързите скиори ще се справят отлично. Ще се опитам да продължа и ще видим докъде наистина е потенциалът ми, но изглежда добре да се състезавам в спускането и що се отнася до безопасността или риска, наистина съм щастлив да кажа, че съм в доста добра позиция.”

Снимка: Reuters